Solutie de avarie: rata mai mica la banca, pe termen lung

Data publicarii: 12-02-2010 | Finante-Banci

Brokerii de credite spun ca familiile cu datorii mari la banca pot apela la un nou imprumut pe o perioada mai indelungata si cu costuri lunare diminuate cu pana la 50%. Persoanele care nu mai pot face fata cheltuielilor cu rambursarea creditelor pot apela la o solutie de avarie - refinantarea. Desi, pe termen lung, aceasta optiune este dezavantajoasa, in aceste vremuri de criza este una fezabila, spun brokerii de credit.

Spre exemplu, familia Golea, din Bucuresti, a inceput sa aiba dificultati la rambursarea celor trei credite in derulare plus a unui card de credit. Amandoi au impreuna venituri de 3.900 lei, iar ratele ajungeau la 586 de euro (peste 2.400 lei). Solutia a venit de la brokerul de credite Kiwi Finance, care le-a propus acoperirea tuturor creditelor cu un imprumut mai mare, noteaza Evenimentul Zilei.

De la 586 euro la 363 euro

Astfel, familia Golea a ajuns sa contracteze un credit garantat de 40.000 de euro pe 28 de ani, cu o rata lunara de 363 de euro (1.490 lei). Desi perioada de indatorare este mai mare, rata este cu aproape 40% mai mica, familia ramanand si cu aproape 14.300 de euro in cont. Soldul total al imprumuturilor initiale era de 25.700 de euro.

"Principalele avantaje sunt o singura rata mai mica cu pana la 50%, relaxarea datoriilor lunare si scaderea gradului de indatorare ca procent din venitul familiei. O rata mai mica este data de doi parametri esentiali in ecuatia costurilor unui credit: dobanzi mai mici si perioada mai mare de creditare", a declarat Anca Bidian, CEO Kiwi Finance.

Integral in Evenimentul Zilei