Statul vrea sa incurajeze grupuri de persoane sa construiasca bloculete

Data publicarii: 12-02-2010 | Finante-Banci

Romanii isi vor putea cumpara locuinte prin programul "Prima Casa" beneficiind de plafoane de garantare de pana in 75.000 euro. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a anuntat ieri ca Guvernul va discuta in urmatoarea sedinta plafoanele individuale de garantare, care vor fi de 60.000 de euro pentru achizitia de locuinte vechi, 70.000 pentru locuinte noi si 75.000 de euro pentru cei care se asociaza pentru constructia de locuinte noi.

"Vom incerca sa stimulam constructia de locuinte noi printr-o noua prevedere, care ii va stimula pe cei care se asociaza pentru constructia de locuinte si care vor beneficia de un plafon mai mare decat cei construiesc locuinte individuale", a declarat Vladescu. Acesta a amintit de anii '90 cand grupuri de persoane construiau un "bloculet", in anumite zone disponibile.

"Existau pe vremuri in Romania celebrele plombe, grupuri de oameni care construiau un bloculet", a explicat Vladescu. De asemenea, Vladescu a anuntat si noul plafon maxim de garantare pentru "Prima Casa", care in acest an va fi de 700 milioane euro, dupa ce anul trecut au ramas necheltuiti circa 500 milioane euro din miliardul alocat de guvern pentru garantii.

Integral in Gandul