Cat costa intretinerea intr-un bloc nou?
Data publicarii: 15-02-2010 | ImobiliareSuma lunara platita de proprietarii de locuinte situate in ansambluri rezidentiale noi variaza in functie de facilitati. Inainte de a cumpara o locuinta noua, este bine sa fiti informati cu privire la costurile lunare ale mentenantei. Si asta pentru ca aceste sume pot ajunge si la 1.000 de euro.
In cazul apartamentelor vechi, sumele achitate lunar pentru intretinere includ plata utilitatlori, cheltuieli pentru curatenie si spatii comune, administrator si contabil. In privinta ansamblurilor rezindentiale noi lucrurile stau putin diferit.
Orice element tehnic in plus, cum ar fi lifturi suplimentare, camere de supraveghere video, parcare subterana, inseamna, in mod direct, costuri mai mari fata de cele achitate de persoanele care locuiesc in blocuri mai vechi. Totusi, marja de costuri este una destul de mare, asa incat exista proprietati pentru toate buzunarele, cu intretineri lunare care pornesc de la 150 de lei si ajung chiar si la 1.000 de euro.
Diferenta este data de amplasament, suprafata proprietatii, acces si de facilitatile de petrecere a timpului liber si recreere.Astfel, pe langa cele enumerate mai sus, persoanele care locuiesc in blocuri noi platesc lunar si pentru facilitatile suplimentare, cum ar fi spatiile verzi, locurile de joaca pentru copii, personal de paza, sala de fitness, Spa sau piscina, daca este cazul.
Unii proprietari renunta la locuinta
Pentru a putea simula un calcul aproximativ in ceea ce priveste efortul financiar lunar pe care urmeaza sa-l suporte un proprietar al unei locuinte noi, acesta este sfatuit sa ceara dezvoltatorului sau vanzatorului informatii complete despre costurile ulterioare achizitiei, pentru a nu fi luat prin surprindere de valoarea acestora.
Nu putine au fost si sunt cazurile in care proprietarii, dupa cateva luni, au decis sa-si vanda apartamentele reclamand efortul financiar urias presupus de acestea.
"De cele mai multe ori, costurile lunare ale intretinerii, in cazul apartamentelor noi, sunt mai mari decat cele presupuse de un apartament vechi si, in functie de amplasament si facilitati, pot depasi 1.000 de lei pe luna chiar si pentru un apartament cu doua camere", precizeaza Florin Dragomirescu, consultant imobiliar.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri