De trei ori mai putine banci cu pasaport european

Data publicarii: 15-02-2010 | Finante-Banci

Anul trecut, numarul bancilor care au ales sa furnizeze servicii financiare direct pe teritoriul Romaniei, in baza pasaportului unic european, a fost de trei ori mai mic decat in 2008. Astfel, Banca Nationala a promis notificari doar de la 22 de institutii financiare, dupa ce in anul precedent intrasera 66 de banci din spatiul UE.

Potrivit listei publicate de banca centrala, in primul an de aderare la piata unica europeana 115 institutii de credit au intrat in Romania in baza pasaportului european, prima fiind JP Morgan care a transmis notificarea inca din data de 3 ianuarie 2007.

De la inceputul acestui an, au demarat operatiuni pe teritoriul tarii noastre doua institutii financiare, Euram Bank, din Austria, si Credit Europe Bank, cu sediul in Olanda. In general, bancile care au ales sa furnizeze servicii direct pe teritoriul tarii noastre vizeaza atragerea de depozite, acordarea de credite, operatiuni de plati, emitere de garantii si asumare de angajamente, contracte futures si options financiare.

Integral in Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: