Microsoft a prezentat la Barcelona Windows Phone

Data publicarii: 16-02-2010 | IT&C

Microsoft a prezentat luni, la Mobile World Congress din Barcelona, o noua versiune a sistemului lor de operare pentru smartphone-uri, numit initial Windows Mobil. Acum insa poarta numele de Windows Phone.

Steve Balmer, directorul executiv la Microsoft, a urcat pe scena, timp de cateva minute, pentru a face o scurta demonstratie a noului software. Seria Windows 7 are un aspect mult mai curat decat softurile din prezent, cu pictograme albastre pe un fundal negru. Prima versiune aratata avea patru mari pictograme patrate pentru Phone, People, Email si functii de Text pe care Microsoft le-a denumit Live Tiles.

Windows Phone 7 (Poza:Reuters)

Potrivit nytimes.com, sistemul de operare are integrat si serviciul Zune Music precum si Xbox Live gaming service, desi prezenta acestuia pe telefon pare un pic fortata.

Produsul in sine marcheaza un moment inportant pentru Microsoft pentru ca acestia au decis sa renunte la versiunea veche si sa contruiasca noul sistem de operare de la zero. Microsoft a incercat in ultimele 18 luni incercand sa adauge un pic de "stralucire" pe un produs care s-a confruntat cu critici pentru ca se misca greoi si era prea inradacinat in OS-urile de PC.

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: