BRD a restructurat anul trecut 5,9% din credite

Data publicarii: 16-02-2010 | Finante-Banci

BRD-Groupe Societe Generale, al doilea jucator de pe piata bancara romaneasca, a restructurat anul trecut credite reprezentand 5,93% din totalul portofoliului, din care cea mai mare parte sunt imprumuturi pentru populatie, a anuntat marti banca.

Pe segmentul creditelor acordate persoanelor fizice, 10,5% au fost reesalonate, in timp ce doar 1,3% din imprumuturile pentru firme au primit acelasi tratament.

"Iesirea din criza se va face treptat, astfel ca nu trebuie sa ne asteptam ca acest lucru sa se intample de pe o zi pe alta. Anul 2010 va fi un an de tranzitie pentru Romania si estimam ca iesirea din criza se va face lent", a declarat Poupet.

"Vom continua sa fim conservatori in ceea ce priveste provizionarea. Nu ma astept la o schimbare din partea BNR in acest sens, a ratei provizioanelor, dar banca centrala ar putea reduce nivelul rezervelor minime obligatorii", a mai spus Poupet.

In cadrul BRD, costul riscului (provizioane) a crescut anul trecul cu 128%, la 1,104 miliarde lei, de la 484 milioane lei in 2008. "Costul net al riscului a cunoscut o crestere semnificativa in actualele conditii economice, ajungand la 316 puncte de baza", a precizat banca. In 2008, costul net al riscului era de 141 puncte de baza.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: