Prima Casa 2 a crescut interesul pentru terenuri

Data publicarii: 18-02-2010 | Imobiliare

Piata terenurilor a fost prima afectata de criza, iar interesul pentru acest segment nu va reveni foarte repede, spun specialistii. Programul Prima Casa 2 ar putea schimba totusi lucrurile. Posibilitatea de a cumpara un teren atrage tot mai multi romani. Datele publicate de site-ul imopedia.ro arata ca numarul celor care au cautat terenuri a ajuns la 6.000 pana la jumatatea lunii februarie, dublu fata de aceeasi luna a anului trecut.

"Cresterea a fost semnificativa. Daca facem o comparatie cu decembrie, avem o dublare a numarului de cautari, iar in comparatie cu ianuarie 2009 avem o crestere si mai mare", a declarat Razvan Muntean, directorul general Imopedia.ro.

Specialistii spun ca romanii vor cumpara tot locuinte vechi, chiar daca programul va incerca sa stimuleze achizitia de locuinte noi. Analistii considera ca, in contextul crizei, romanii nu vor mai cumpara case aflate in faza de proiect.

"Ei nu mai au incredere, in contextul insolventelor, si se vor feri sa cumpere case inca din faza de proiect. Vor opta pentru casele deja existente", a explicat analistul imobiliar Radu Zilisteanu.

Peste 14.000 de romani au beneficiat de programul Prima Casa pana la jumatatea lunii februarie. Prima etapa a consumat peste 600 milioane euro, din plafonul total de 1 miliard de euro, acordat de Guvern anul trecut.

Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: