S-a intamplat in Romania: 5.000 de euro pentru un mesaj pe Twitter

Data publicarii: 19-02-2010 | Media

Emilian Nedelcu, editor al Money.ro, a "vandut"  tweet-ul sau cu numarul 1.000 pentru 5.000 de euro Fundatiei Vodafone Romania. Banii vor merge catre patru tineri cu dizabilitati, care vor participa la Special Olympics.

"In numele acestui tweet Fundatia Vodafone Romania a donat 5.000 de euro, prin fundatia Motivation, pt 4 tineri cu dizabilitati. Multumesc!". Asa suna tweet-ul cu numarul 1.000 al jurnalistului Emilian Nedelcu, editor MONEY.ro, care a reusit sa "vanda" mesajul pentru suma de 5.000 de euro Fundatiei Vodafone Romania. Banii nu vor ajunge, insa, in nici un moment la jurnalistul MONEY.ro, ci vor fi donati, prin intermediul Fundatiei Motivation, catre patru tineri cu dizabilitati, care vor participa, datorita acestui gest, la Special Olympics.

"Am observat ca sunt aproape de o cifra intreaga pe Twitter: mesajul cu numarul 1.000 si m-am gandit sa arunc o pastila, sa testez apa, sa fac o gluma buna, cum ca as vinde tweet-ul 1.000. Intre timp, 1.000 a devenit o cifra magica pentru mine, dar pe atunci, cand m-am gandit prima oara la asta, nu insemna nimic. Nu era o suma uriasa de mesaje cum are Arhi, spre exemplu, care mai are un pic si ajunge la 15.000 de tweet-uri", scrie Emilian Nedelcu pe blogul sau.

"Deci, fara sa fie o cifra astrononica, tweet-ul 1.000 n-ar fi tentat niciun cumparator, care ar fi putut fi impresionat, sa zicem, de nivelul cantitativ al contului. Atunci mi-a venit ideea sa-l vand in scop caritabil. "Aici e o sansa", mi-am spus. As fi putut demonstra ca retelele sociale, in special Twitter, pot fi si altceva decat o continua ciripeala, mult zgomot si foarte putine lucruri concrete. Stiam ca in ultimul timp tot mai multe companii romanesti isi deschisesera cont de Twitter si m-am gandit ca cineva va observa, va actiona", precizeaza Nedelcu.

Jumatate din suma a fost donata de angajatii Vodafone Romania, iar fundatia operatorului de telefonie mobila a completat diferenta, pana la suma de 5.000 de euro.

"Nu m-am implicat pana acum in proiecte sociale. N-am dat niciodata atentie strigatelor de ajutor ajunse la mine prin e-mail-uri sau bloguri. Asta nu pentru ca n-as fi o persoana sensibila, ci pentru ca zgomotul e mult prea mare. Devii cumva imun in fata acestui asalt. Probabil e o reactie de aparare a psihicului, care se retrage in propria-i carapace, pentru ca nu poate aspira, ca un burete, toata suferinta din lumea asta", spune jurnalistul, care se declara sincer emotionat si afirma ca nu se astepta, initial, la un asemenea succes in demersul sau.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: