Cumnatul lui Geoana face eximbancuri cu Boc si Google

Data publicarii: 19-02-2010 | Actualitate

Rugat de premierul Boc sa-si reduca leafa de 20.000 de euro, dupa modelul Ionut Popescu de la Fondul Proprietatea, Ionut Costea ii raspunde lui Boc: "Salariul este in concordanta cu valoarea din bancile private si de stat de pe piata, dar la nivelul de jos".

Ionut Costea, presedintele bancii de stat EximBank, sustine ca salariul sau de circa 20.000 de euro pe luna este la un nivel scazut fata de cele practicate in mediul bancar romanesc. Intrebat de Gandul daca remuneratia primita reflecta performantele bancii pe care o conduce, cumnatul presedintelui PSD Mircea Geoana a raspuns ca "salariul este in concordanta cu valoarea din bancile private si de stat de pe piata, dar la nivelul de jos".

Cat despre o eventuala comparatie cu salariul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, seful EximBank spune ca nu se poate pronunta. "Nu am cautat pe Google", a raspuns el, zambind, grabit sa plece de la reuniunea anuala a consilierilor economici externi ai Romaniei, care a avut loc joi la Cercul Militar National din Bucuresti.

Declaratiile presedintelui bancii de stat vin ca o replica la solicitarea premierului Emil Boc de a-si reduce, de bunavoie, salariul de 20.000 de euro pana la 1.000 de euro, premierul folosindu-l ca exemplu in acest caz pe Ionut Popescu, fostul sau consilier, actual presedinte al Fondului Proprietatea. In ceea ce priveste salariul guvernatorului, Costea a facut aluzie la declaratia de saptamana trecuta, intr-o emisiune televizata, a premierului Boc, care a precizat ca a aflat de pe Google ce salariu are guvernatorul Isarescu: 5-7.000 de euro.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: