Cum vad bogatii anul 2010

Data publicarii: 19-02-2010 | Afaceri

Oamenii de afaceri sunt mai realisti si au previziuni mai sumbre decat autoritatile.

Economia Romaniei va creste cu cel mult 1%, rata somajului va fi de peste 8%, iar deficitul bugetar se va situa intre 5 si 7% din PIB, spun oamenii de afaceri romani, consultati intr-un sondaj on-line, realizat de Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

Raspunsurile si estimarile managerilor au fost publicate in Cartea Alba a AOAR - economia Romaniei in 2010. In opinia patronilor, Romania va iesi din recesiune anul acesta pe seama exporturilor, sustinute de cresterea consumului pe pietele din Vest.

Estimarile AOAR sunt mai pesimiste decat cele anuntate de guvern: crestere economica de 1,3% si o rata a somajului de 7,3%. "Previziunile noastre sunt mai moderate, deoarece oamenii de afaceri sunt obligati sa traiasca cu picioarele pe pamant si in realitate", a declarat ieri, la o conferinta de presa, avocatul Arin Stanescu, membru AOAR.

Potrivit patronilor, somajul ar putea ajunge la cote alarmante daca autoritatile nu iau masuri pentru sustinerea firmelor. Cresterea contributiilor sociale prevazuta in proiectul de lege a pensiilor, mentinerea birocratiei, anularea impozitului de 3% pe venitul microintreprinderilor, precum si programele proaste de recalificare a fortei de munca nu fac decat sa ingroase listele de someri romani.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: