Criza si negocierile dezumfla pretul locuintelor noi

Data publicarii: 23-02-2010 | Imobiliare

Deoarece clientii nu mai au de unde sa faca rost de bani pentru a-si plati locuintele, dezvoltatorii imobiliari au acceptat sa ceara preturi mai mici.

In ultima jumatate de an, preturile locuintelor vechi au scaut cu mai mult de o treime. Astfel, pentru un apartament de doua camere, situat in Capitala, cumparatorii vor scoate din buzunar aproximativ 50.000 de euro. Preturile vor continua sa scada anul acesta, estimeaza analistii imobiliari, mai ales ca accesul la credite este limitat.

Totusi, extinderea programului "Prima casa" si la locuintele noi ar putea, asa cum s-a intamplat anul trecut in cazul apartamentelor vechi, sa opreasca declinul pietei imobiliare. Numai in prima luna a acestui an, pretul mediu al unui apartament din ansamblurile rezidentiale noi din Bucuresti a crescut cu aproximativ 2%, fata de luna decembrie 2009, pana la 1.487 euro/mp de suprafata utila, potrivit datelor publicate de imobiliare.ro. Fata de luna ianuarie 2009, pretul pe metrul patrat de suprafata utila s-a comsprimat cu aproape 30%.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: