Fetite de la interlopi pentru comisarii Garzii Financiare

Data publicarii: 24-02-2010 | Diverse

In loc sa controleze clubul de noapte al interlopului Ovidiu Hasan, comisarul Liviu Rujan de la Garda Financiara se bucura din plin de serviciile acestuia. Rujan era un client de baza al interlopului, caruia ii platea 200 de euro pentru o noapte de placeri in compania unei "animatoare".

In dosarul de trafic de persoane care il vizeaza pe interlopul bacauan Ovidiu Hasan apar nume grele. Pentru procurori este acum evident ca acesta a cladit un adevarat "imperiu al sexului" mizand pe complicitatea unor oficiali. Unul dintre cei care au inchis ochii la afacerile lui Hasan a fost comisarul Liviu Rujan de la Garda Financiara, institutie care teoretic ar fi trebuit sa controleze activitatea clubului de noapte patronat de personajul interlop.

Potrivit procurorilor, Rujan ar fi fost un client fidel al lui Hasan si-si comanda "fete" prin telefon. "Un client interesat de prestatiile sexuale ale tinerelor exploatate de gruparea infractionala condusa de Ovidiu Hasan a fost identificat in persoana lui Liviu Rujan, de la Garda Financiara, care a purtat o discutie telefonica, cei doi stabilind perspectivele privind plasarea unei fete in schimbul sumei de 200 de euro pentru o ora", se precizeaza in rechizitoriul intocmit de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Exista indicii potrivit carora Rujan a cautat sa-l protejeze pe Hasan de controalele Garzii. Astfel, in anul 2007, comisarul Rujan a fost sanctionat de sefii sai tocmai pentru ca refuzase sa faca un control la firma lui Hasan. Comisarul a motivat atunci ca nu vrea ca familia sa sa fie tinta unei razbunari a interlopului. Din interceptarile procurorilor DIICOT reiese insa ca relatiile dintre cei doi erau cat se poate de amicale, iar pentru interlop si acolitii sai comisarul era "nea Rujan".

Comisarul sustine acum, in ciuda evidentelor, ca ancheta DIICOT este o facatura menita sa-l discrediteze. "Nu am nicio legatura cu Hasan. Nu am apelat niciodata la el. De unde sa am eu numarul lui de telefon?", a spus Rujan.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: