BCR va emite doar carduri cu cip

Data publicarii: 25-02-2010 | Finante-Banci

Banca  Comerciala  Romana  (BCR)  a  finalizat  procesul  de  migrare  al  tuturor cardurilor din portofoliu la tehnologia EMV, ceea ce va permite emiterea doar de carduri cu cip incorporat, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Cardurile cu cip sunt produse utilizand standardele globale EMV si care asigura o mai mare siguranta decat cardurile traditionale cu  banda magnetica  -  informatia detinuta pe cip fiind foarte greu de reprodus. Informatiile detinute pe cip ajuta la autorizarea in deplina siguranta a unor tranzactii in mediu off-line, utilizand parametri setati direct pe cip de catre banca emitenta a cardului.

Acronimul EMV reprezinta o abreviere a celor 3 companii ce sustin standardele internationale pentru tranzactiile financiare electronice - Europay MasterCard Visa.  Acesta reprezinta standardul general acceptat in industria cardurilor pentru cardurile  cip. Scopul acestei cooperari este de a asigura compatibilitatea pe plan global a cardurilor cu cip, a terminalelor cu cip, a mesajelor financiare, samd. Standardul EMV este mentinut de EMVCo - autoritatea responsabila pentru certificarea tuturor noilor  produse  -  atat pentru cip cat si pentru aparatura care permite citirea cardurilor cu cip.

"Toti cei care solicita un card de credit ori debit de  la BCR, primesc un produs de ultima generatie, aliniat  la  toate standardele de securitate in vigoare pe piata platilor electronice. Fie ca e vorba de un card de credit  transparent precum Powercard ori Mastercard Gold, sau de un card de debit cu un design nonconformist - asemenea celor din cadrul pachetului Student BCR, toate cardurile dispun de cele mai  intalte standarde de securitate", a declarat Igor Zganjer, director executiv Directia Carduri BCR.

De asemenea, BCR sustine toti posesorii si utilizatorii de carduri sa-si inroleze gratuit cardurile in serviciul 3D Secure, mijloc prin care se verifica daca persoana care face o  plata pe Internet este chiar detinatorul real al cardului.

BCR recomanda in continuare tuturor posesorilor de carduri sa mentina standardele de siguranta comunicate pana in  prezent  de  banca:  nedivulgarea  codului PIN  unei  persone  straine,  protejarea  datelor  de  pe  card  (numarul  de card,  codul  CVV/CVV2  de  pe  verso  card),  semnarea  cardului  nou  la  receptia  acestuia  in  sucursalele  BCR, distrugerea materialelor pe care apare mentionat codul PIN ori numerele cardurilor schimbarea  regulata a codului PIN aferent cardurilor BCR la orice ATM BCR din Romania, blocarea/anularea cardului  in cazul oricaror suspiciuni de frauda, verificarea regulata a tranzactiilor efectuate la comercianti/ATM/internet pe extrasul de cont lunar.

Un  pas  important  pentru  protectia  tuturor  utilizatorilor  de  carduri  din  Romania  a  fost  lansarea,  incepand  cu  1 septembrie 2009, a Liniei de Urgenta Carduri (LUC) care promoveaza un singur numar pentru toti cei care vor sa isi blocheze  conturile  cardurilor  pierdute  sau  furate,  indiferent  de  banca  emitenta.  Astfel,  apeland  numarul  021 CARDURI  (2273874)  sunt  preluate urgentele  care acopera  sectiunea  de  carduri  pierdute/furate,  inclusiv  aspecte legate  de  blocarea  cardurilor  in  automatele  bancare.  Acest  numar  de  urgenta  este  inscris  si  pe  spatele  tuturor cardurilor emise de BCR.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: