Cum iti gasesti cel mai ieftin bilet de avion pe internet

Data publicarii: 26-02-2010 | Turism

Acum trei-patru ani, cine dorea sa achizitioneze un bilet de avion se deplasa sau suna la o agentie de turism. Astazi, fiecare dintre dumneavoastra poate fi propriul agent de turism, lucru care se poate solda cu economii importante. Aveti nevoie doar de o conexiune la internet si de un card bancar cu care se pot face plati online.

Marile agentii de turism din Romania si-au lansat deja site-uri destul de complexe, permitandu-va sa cumparati, fara sprijinul unui agent de turism, bilete de avion sau cazare. Insa, comparativ cu site-uri similare din strainatate, preturile agentiilor autohtone pot fi ceva mai mari, iar asta din cauza comisioanelor practicate. De exemplu, un bilet de avion pe ruta Bucuresti-Amsterdam costa 195 de euro pe site-ul unei agentii romanesti, in timp ce acelasi bilet poate fi cumparat cu 150 euro de pe site-uri consacrate international, precum Expedia.com.

Ultima inventie: comparatoarele de preturi

Pretul unui bilet de avion pentru aceeasi destinatie poate diferi de la o companie la alta si chiar de la o agentie de turism la alta (in functie de comisionul sau de diversele preturi negociate intre agentie si operatorul aerian). si atunci, cum stiti care este cel mai bun pret? Raspunsul la aceasta intrebare il pot oferi niste portaluri speciale ce au motoare de cautare avansate si care pot scana rapid sute de pagini web. Acestea "navigheaza" atat pe site-urile tuturor marilor agentii de turism din lume, cat si pe site-urile companiilor aeriene, oferind in cateva momente toate preturile, in ordine crescatoare, pentru ruta selectata si datele indicate. Practic, va scutesc si de orele intregi pe care le-ati  petrece cautand si comparand zeci de oferte, ceea ce inseamna ca, pe langa economiile banesti, va alegeti si cu o mare economie de timp.

Este cazul asa-numitelor comparatoare de preturi Kayak.com, Momondo.com si SkyScanner.com. Dar e bine sa stiti ca si intre acestea sunt diferente, dupa cum rezulta din tabelul alaturat, asa ca e bine sa fiti precauti si sa le comparati, la randul dumneavoastra, intre ele. De asemenea, trebuie sa stiti ca preturile pot suferi mari schimbari de la o zi la alta, in functie de numarul rezervarilor care s-au si efectuat inainte ca dvs. sa dati comanda.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: