Ultima zi pentru actualizarea gratuita a codului CAEN

Data publicarii: 26-02-2010 | Afaceri

Companiile si persoanele fizice autorizate care nu si-au facut timp, in ultimii doi ani, sa opereze modificarea obiectului de activitate vor plati peste 150 de lei, de la 1 martie.

Astazi este ultima zi in care firmele si persoanele fizice autorizate (PFA) mai pot solicita gratuit actualizarea obiectului de activitate in certificatul de inregistrare, conform noii clasificari a activitatilor din economia nationala (CAEN Rev. 2).

Incepand de luni, 1 martie, actualizarea certificatului de inregistrare cu noul cod va costa 150 de lei plus pretul publicarii in Monitorul Oficial, care se cifreaza la 100 de lei/pagina si variaza in functie de numarul obiectelor de activitate ale companiei.

Practic, aproape 300.000 de firme si PFA, in total un sfert dintre comerciantii activi, trebuie sa se grabeasca sa faca un drum la Registrul Comertului, daca nu vor sa suporte acest cost.

De la inceputul anului 2008, cand a fost introdus noul cod CAEN, si pana in prezent, numai jumatate din 1,1 milioane de firme existente la finele anului 2007 si-au actualizat obiectul de activitate, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), transmise EVZ.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: