Andrei Gheorghe a facut site-ul Ministerului Finantelor violet

Data publicarii: 26-02-2010 | Actualitate

Site-ul Ministerului Finantelor si-a schimbat culoarea: din banalul albastru al institutiilor publice, in atotputernicul violet, care face agenda in politica romaneasca. Purtatorul de cuvant al institutiei, Andrei Gheorghe, are doua explicatii - una "in gluma", care tine de "repetarea inversa a numelui lui Sebastian Vladescu", si a doua "serioasa", care tine de "dinamica cromatica a site-ului".

"Este vorba de o seductie voita, prin amplificarea tertiarului imaginar, care, inevitabil si mefistofelic, va duce la repetarea inversa a numelui lui Sebastian Vladescu, pentru subjugarea totala si fiscala a iobagului roman", a fost prima explicatie a lui Andrei Gheorghe, purtatorul de cuvant al ministerului. "Acum vorbind serios", a continuat Gheorghe, "Va dati seama cat de ridicoli suntem? Actionam in virtutea unor marote inexistente…" Purtatorul de cuvant a precizat ca pentru proiectul sau online, presa.nu, pe care a fost "nevoit sa-l inchida", a ales violetul inainte ca Viorel Hrebenciuc sa faca amintita culoare celebra in Romania.

"Sunt foarte multe calcule care au dus la alegerea acestei culori (pentru site-ul Ministerului Finantelor-n.r.), exista o logica a dinamicii cromatice. Imi place foarte tare violetul, e foarte puternic. Poate peste un an vom avea o alta culoare", a spus Gheorghe, adaugand ca, dupa parerea lui, site-ul este acum "mult mai accesibil". Schimbarea in violet a paginii web a institutiei publice este un lucru normal, considera purtatorul de cuvant: "Ajungi sa faci ceva normal, dar stii sigur ca acest normal va fi interpretat ca ceva malign…"

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: