Piata ii sileste pe investitorii imobiliari sa redescopere apartamentele ieftine

Data publicarii: 26-02-2010 | Imobiliare

Fondul norvegian de investitii cu plasamente in piata imobiliara Romania Invest a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca isi va suplimenta expunerea pe piata locala, plafonul fiind urcat de administratori pana la 40 de milioane de euro. "Nu este vorba despre un target propriu-zis, despre o suma fixa, ci de un reper, o limita pana la care pot urca investitiile, in conditiile in care fiecare achizitie in parte va fi aprobata de managerii fondului", a declarat Bjorn Hauge, Country Manager al Romania Invest. Noile investitii vor fi realizate pe masura ce vor fi indeplinite tintele de vanzari, a precizat Nimrod Zvik, director de marketing al Be Igloo, divizia de vanzari a fondului norvegian.

Bjorn Hauge a precizat ca priveste cu optimism perspectivele pietei romanesti si ca cei care sunt sceptici sunt doar cei care vad lucrurile pe termen scurt. "Avem incredere in piata romaneasca si in puterea de cumparare a romanilor, dar si in metodele noastre de vanzare a locuintelor. Consider ca Romania este, in continuare, o tara cu potential de dezvoltare si ca activitatea fondului in aceasta tara poate fi extinsa pe mai multi ani decat preconizasem initial", afirma Hauge intr-un comunicat prezentat ieri. El a adaugat in cadrul conferintei de presa ca strategia pe care mizeaza Romania Invest este aceea de a-si fideliza clientii prin servicii de calitate. "Stim ca daca cineva cumpara azi la noi si va fi multumit, o va face si peste cinci ani sau ne va recomanda rudelor si cunoscutilor. Pentru noi, care avem o viziune pe termen lung, acest lucru va fi decisiv", a mai spus Bjorn Hauge.

"Este realist sa cumperi cu 300 euro/mp si sa vinzi cu 400 euro/mp"

Reprezentantul fondului norvegian a admis ca veniturile inca scazute din Romania nu permit preturi de vanzare foarte ridicate ale locuintelor. "Suntem pe deplin constienti de acest lucru si de aceea planul nostru de business se adreseaza segmentului medium si low. Este foarte riscant sa iti propui un randament de 30% pentru imobilele de clasa superioara. Sa cumperi un apartament la pret de 1.000 de euro pe metrul patrat si sa vizezi un pret de vanzare de 1.300 de euro pe metrul patrat implica posibilitatea neplacuta de a ramane cu apartamentele nevandute mult timp. Pe de alta parte, sa cumperi cu 300 de euro pe metrul patrat si sa vinzi la 400 este foarte realist, iar randamentul este similar", a mai explicat Bjorn Hauge.

El a mai subliniat ca acesta este si motivul pentru care fondul se concentreaza pe zona Bucurestiului si unele orase mai dezvoltate, unde venitul mediu este mai ridicat. "Este apoi si o problema de logistica, pentru ca sunt convins ca exista oportunitati si in orase mai indepartate cum ar fi Suceava. Poate doar peste cativa ani vom incerca sa stabilim contacte cu developeri si din alte regiuni, dar deocamdata ne axam pe zona Capitalei", a precizat Bjorn Hauge. Nimrod Zvik a anuntat, de asemenea, ca deja investitorii norvegieni au negociat cu grupul Adama achizitia de apartamente in complexurile rezidentiale Optima din Titan si Viva din Brasov.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: