Bancile cauta in perioada de criza consultanti de risc

Data publicarii: 01-03-2010 | Finante-Banci

Sectorul bancar este unul dintre cele mai afectate de catre recesiunea care va persista si in 2010. In situatia data, institutiile financiare nu au avut alta varianta decat sa-si intareasca o echipa care poate ajuta la minimizarea riscurilor si prevenirea situatiilor problematice.

Apeland fie la recrutarea interna, fie la aducerea de specialisti din afara companiei, dorinta bancilor este evidentiata in cerintele postului de analist de risc, care se cer a fi vaste si, implicit, restrictive. "Datorita situatiei de pe piata, posturile de analist de risc sunt des intalnite, iar anumite banci cer cel putin cinci ani de experienta", a precizat Cristina Dumitru, training consultant Von Consulting.

Cunostinte financiare temeinice

Pozitia de analist de risc bancar este un loc de munca pentru specialisti din domeniul financiar. Jobul presupune ca persoana care lucreaza pe un astfel de post sa aiba cunostinte temeinice de afaceri, analitice si informatice. "Jobul presupune evaluarea riscului de credit asociat unei finantari pentru clienti, in functie de mai multe criterii, precum sectorul de activitate in care activeaza, analiza cantitativa si calitativa a clientilor, cat si structura de finantare", a declarat Sorin serban, chief risk officer GE Money.

Pe langa verificarea si autorizarea aplicatiilor de credite, analistul este responsabil si de intocmirea graficelor, rapoartelor si calculul indicatorilor specifici departamentului de risc, conform Cristinei Dumitru. Astfel, clientii sunt incadrati pe grupe de risc, in functie de punctajul obtinut si rezultatele statistice ale bancii.

Integral in Romania Libera