Holcim continua sa creasca

Data publicarii: 24-08-2006
In primele sase luni ale lui 2006, Holcim a continuat sa inregistreze o crestere organica si si-a imbunatatit performanta economica. Printre factorii care au contribuit la aceasta crestere se numara mediul favorabil din piata, consolidarea si eficienta operationala mai buna, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Datorita dezvoltarii economice globale favorabile, industria materialelor de constructii a inregistrat o performanta solida in majoritatea regiunilor. Printre putinele exceptii se afla si o mica parte din tarile asiatice, in care incertitudinea politica a afectat cresterea economica. Pe de alta parte, cererea pentru materiale de constructii in America de Nord si Latina a continuat sa fie una robusta, iar in Europa industria materialelor de constructii si-a intarit pozitia. Nivelul cererii in Africa de Nord si Sud a ramas satisfacatoare.

Vanzarile Holcim au crescut pe toate segmentele si in toate regiunile Grupului. Vanzarile consolidate de ciment au crescut cu 24,8%, ajungand la 65,5 milioane tone. Datorita consolidarii achizitiilor recente din India, regiunea Grupului Asia Pacific a inregistrat de departe cea mai mare crestere a vanzarilor comparativ cu celelalte regiuni, urmata de America Latina si de Nord. Cresterile din Europa si regiunea Grupului Africa Orientul Mijlociu au fost mai moderate.

Vanzarile de agregate si betoane s-au imbunatatit simtitor, cu 23,9%, adica 84,6 milioane tone si, respectiv, 20,3%, adica 20,7 milioane metri cubi. Regiunile Grupului Europa si America de Nord au avut cresteri impresionante la aceste doua segmente datorita faptului ca acele cantitati provenite de la Aggregate Industries au fost consolidate de-abia incepand cu trimestrul al doilea al anului 2005. Vanzarile de betoane au fost in special influentate pozitiv de cererea mare din Mexic, precum si din alte piete din America Latina, inclusiv India.
 
Rezultate la nivel de Grup pentru prima jumatate a anului

Vanzarile nete consolidate au crescut cu 38,2%, ajungand la 10,879 miliarde CHF, iar EBIDTA operational cu 33,4%, fiind de 2,717 miliarde CHF.
 
Toate regiunile Grupului au inregistrat o imbunatatire semnificativa a rezultatelor operationale. Datorita amplorii procesului de consolidare, cresterea a fost mai puternica in regiunea Grupului Asia Pacific, cu 118,8%, urmata de America de Nord cu 22,9%, Europa cu 20,6%, America Latina cu 18,3% si Africa orientul Mijlociu cu 10,7%. In plus, EBIDTA operational intern al Grupului a avut o crestere simtitoare de 13,4% fata de media pe termen lung de 5%. Lasand la o parte achizitiile si efectele valutare, marginea EBIDTA s-a imbunatatit cu 26,4% (in prima jumatate a anului 2005 fiind de 25,9%), in ciuda cresterii imense a costurilor cu energia.

Profitul operational consolidat a crescut cu 34%, pana la 1,941 miliarde CHF, iar fluxurile de trezorerie din activitati operationale s-a imbunatatit, ajungand la 816 milioane CHF (in prima jumatate a anului 2005 fiind de 686 milioane CHF. Venitul net a avut o crestere de 43,7%, fiind de 1,088 miliarde CHF, iar profitul net atribuibil detinatorilor de capital Holcim Ltd a crescut cu 29,7%, fiind de 821 milioane CHF.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: