OTP Bank Romania a deschis o noua agentie la Targu Mures

Data publicarii: 25-08-2006
OTP Bank Romania a deschis joi a noua agentie in Targu Mures, ca o parte a strategiei de dezvoltare pe piata bancara din Romania, transmite NewsIn. Noua agentie, situata chiar in centrul orasului, ofera produse si servicii bancare adresate atat clientilor persoane fizice cat si companiilor. Divizia Retail a fost construita de la zero, dupa achizitia RoBank, o banca mica, axata pe segmentul de oferte pentru companii. Segmentul de retail a fost activat prin lansarea mai multor produse-creditul pentru nevoi personale, cu si fara garantie imobiliara, creditul ipotecar, carduri de credit si de debit, OTPdirekt, credit auto si overdraft-ul.

“A fi aproape de clientii nostri, atat prin proximitate, cat si prin crearea de produse flexibile care sa le satisfaca nevoile, este foarte important pentru noi”, a declarat Alexandru Kardos, directorul Agentiei Piata Trandafirilor Targu Mures. La inaugurare a participat si Frigyes Harshegyi, directorul general al OTP Bank care a spus: “Daca pana la acest moment ne-am facut temele, analizand indeaproape piata de retail din Romania, acum suntem pregatiti sa ne intampinam clientii cu o oferta avantajoasa. Devenim un jucator activ pe piata bancara din Romania”.

In momentul de fata exista 51 de unitati operationale in majoritatea oraselor din tara. Parte a ofertei de retail a bancii, creditele pot fi acordate in diferite valute-lei, euro, forinti si franci elvetieni, si se adreseaza fiecarei categorii de consumatori, de la liber profesionisti la pensionari, de la cetateni romani la cetateni straini. Un punct diferit il reprezinta in politica bancii de a lua in considerare si alte tipuri de venituri decat cele salariale (pensii, venituri din activitati independente, drepturi de autor, comisioane sau chirii).

Creditul pentru nevoi personale cu garantie imobilara se acorda in limita a 75.000 de euro pe o perioada de 3 pana la 15 ani cu o dobanda de 9% pentru euro, 10,5% pentru lei si 7% pentru franci elvetieni. Creditul pentru nevoi personale fara garantie imobiliara se acorda in limita a 5.000 de euro sau echivalent pentru o perioada de 6 luni la 5 ani. Dobanda este de 12,5% pentru lei, 10% pentru euro si 8% pentru franci elvetieni. Pentru forinti dobanda este de 16%. Cererea unui astfel de credit se proceseaza intr-o singura zi.

OTPBank Romania a atins in iunie 2006 o cota de piata de 1,15% pe segmentul de retail, bazata pe cresterea creditelor ipotecare, pana la 1,75% din piata. Tinta cotei de piata este 4-5%.OTP Bank Romania este parte a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de Est, cu operatiuni in tari precum Ungaria, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovenia, Serbia si Romania.  OTP Bank, cea mai mare banca din Ungaria, a fost inclusa de revista Forbes in topul celor mai importante 1000 de companii la nivel mondial.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: