Cum sa prinzi cel mai bun loc in avion in patru pasi

Data publicarii: 16-03-2010 | Turism

Patru ponturi care va vor ghida in procesul cumpararii unui bilet de avion in asa fel incat sa va atingeti obiectivul: ocuparea unui loc de care sa fiti pe deplin multumit. A pune mana pe cel mai bun loc din avion a devenit un scop in sine, iar SeatGuru.com recomanda ce si cum sa faceti pentru a-l obtine.

1. Aflati care sunt cele mai spatioase locuri

Primul lucru pe care trebuie sa il stiti este ca randurile de langa iesirea de urgenta beneficiaza de cele mai spatioase locuri. In general, aceste locuri sunt vandute cu doar 24 de ore inainte de zbor, asa ca aveti sanse mai mari sa obtineti un asemenea loc daca ajungeti la aeroport cu doua-trei ore inainte de plecare, ca sa va asigurati ca veti fi primul pasager care trece de check-in, la aeroport sau online.

O alta optiune pentru a avea mai mult spatiu este sa obtineti unul din locurile de langa peretele de compartimentare care separa clasa business de clasa economica. Aceste locuri, plasate in partea din fata din fiecare sectiune a avionului, prezinta avantajul ca nu veti fi inghesuit de scaunele rabatabile din fata.

2. Consultati site-uri specializate

Va recomandam sa verificati cu atentie care este spatiul dintre scaune pentru fiecare tip de aeronava. SeatGuru.com prezinta o lista cu mai toate modelele de avioane comerciale folosite de marile companii.

Veti afla, de exemplu, ca in interiorul aceluiasi avion unele locuri pot fi mai departate decat altele. Pe acelasi site puteti verifica, de asemenea, daca locul este la geam ori daca este prea aproape de toaleta.

3. Transferati-va la o clasa superioara

Va pregatiti de un zbor lung si sperati sa fiti mutat la clasa I sau cea business? Astfel de favoruri primesc clientii fideli care calatoresc de mai multe ori cu aceeasi companie aeriana. Cel mai eficient mod de a va mari sansele sa primiti locuri mai bune fara a plati suplimentar este sa aderati la un program de zboruri frecvente si sa acumulati puncte de fidelitate.

In plus, ar trebui sa va folositi farmecul personal si sa va imprieteniti cu angajatii companiei de zbor. Multi oameni subestimeaza influenta pe care o poate avea agentul de la intrare. Totusi, el poate decide cine sa fie mutat la o clasa su-pe-rioara sau, in unele cazuri, pe cine sa mute pe locurile mai putin bune. Daca il cunoasteti pe agentul de zbor, il puteti in-treba la check-in daca mai sunt locuri libere la clasa business.

4. Verificati rezervarea

Cand vreti sa cumparati online un bilet de avion, trebuie sa verificati daca intr-adevar ati rezervat locul. Uneori se poate intampla ca rezervarea sa nu mai fie valabila in ziua plecarii.

Cele mai multe companii aeriene permit ca doar aproxi-ma-tiv 75-80% din locuri sa fie rezervate online. Daca amanati rezervarea pana in ultimul moment, este posibil sa nu mai prindeti locuri. Tot in ultimul moment, companiile aeriene vor imparti locurile, astfel incat familiile sa stea impreuna, iar persoanele cu dizabilitati sau nevoi speciale sa primeasca locurile potrivite.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: