Un MBA in strainatate aduce cresteri salariale de pana la 70%

Data publicarii: 16-03-2010 | HR/Cariere

Romanii care aleg sa urmeze cursurile unui MBA in strainatate pot castiga cu pana la 70% mai mult dupa absolvirea studiilor, sustine Alexandru Ghita, presedintele Educativa, care organizeaza Romanian International University Fair (RIUF) si "Romanian International Master MBA Exhibition" (RIMME), doua targuri destinate celor care vor sa urmeze cursuri de licenta, master si MBA, desfasurate saptamana trecuta in Capitala.

Sunt convins ca dupa terminarea studiilor de MBA vei primi un salariu mai mare, chiar cu 50 - 70%. Dupa ce am terminat MBA-ul (n. red MBA-ul Insead -Franta/Singapore) recruiterii mi-au vizualizat CV-ul si am inceput sa primesc telefoane din partea oamenilor de HR din companii si de la head-hunteri pentru oferte de job-uri", sustine Ghita.

MBA-ul pe care l-a urmat seful Educativa la Insead a avut un cost total de 90.000 de euro, din care 40.000 de euro au fost orientati catre plata cazarii, a mesei si alte cheltuieli.

Alina Buteica, project manager in cadrul departamentului Proiecte al Ligii Studentilor Romani in Strainatate (LSRS), si absolventa a European Master in Management, un master tripartinic, construit pe baza unui parteneriat intre ecole de Management de Lyon (Franta), LMU Munich School of Management (Germania) si Aston Business School (Anglia), spune ca angajatorii din vestul Europei pot spori oferta salariala in functie de prestigiul si tipul studiilor absolvite.

Integral in Wall-Street.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: