Romanii invata sa traiasca in conditii de criza

Data publicarii: 22-03-2010 | Economie

Clientii nu s-au oprit din economisit, ceea ce arata ca au invatat sa traiasca in conditii de criza si au realizat ca nu pot supravietui decat daca au plasamente, a declarat seful OTP Bank Romania, Lazslo Diosi, care anticipeaza ca dobanzile la depozite se vor plasa la 6% la finele acestui an.

"In contextul in care imbunatatirea economica este stabila, dar lenta, nu cred ca ratele la depozite pot scadea in regiunea de 5%, ci ca vor ramane in regiunea de 6% la finele anului", a spus Lazslo Diosi, citat de Mediafax. "Clientii nu s-au oprit din economisit, ceea ce arata, in primul rand, ca au invatat sa traiasca in conditii de criza si, in al doilea rand, ca au realizat ca nu pot supravietui decat daca au economisiri", a spus Diosi. El considera ca oamenii au invatat cum sa-si plateasca ratele si sa-si regrupeze cheltuielile.

"Oamenii au recunoscut ca exista o criza si au inceput sa-si regrupeze cheltuielile si sa vada cum se descurca cu salarii si bonusuri mai mici. In mod cert, 2010 este anul stabilizarii si inceperii cresterii, iar 2011 va fi anul adevaratei reveniri", a declarat Diosi.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: