ANIMMC va lansa programul Start la mijlocul lunii septembrie

Data publicarii: 25-08-2006
Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) va demara la mijlocul lunii septembrie programul "START", care isi propune sa dezvolte abilitatile antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare, au declarat, vineri, reprezentantii agentiei. Bugetul alocat de companie pentru acest program se ridica la 1,35 de milioane de lei noi si se va desfasura la Bucuresti, Brasov, Constanta, Cluj, Iasi si Timisoara.

In prima etapa a programului ANIMMC va incheia parteneriate cu institutii publice sau private pentru a contracta furnizori specializati pentru instruirea tinerilor. In a doua faza, se acorda credite bancare in limita a 10.000 de euro sau echivalent in lei  si 10.000 de lei noi nerambursabili pentru cele mai bune planuri de afacere realizate in urma primei faze a programului.

"Agentia discuta zilele acestea cu mai multe banci comerciale posibilitatea incheierii unor acorduri pentru creditele bancare", au declarat pentru NewsIn reprezentantii ANIMMC.

Planurile de afaceri vor fi selectate de o comisie din care fac parte specialisti ai bancii care va castiga licitatia, membrii ai ANIMMC si ai Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii. Perioada de inscriere si depunere a formularului pentru acest program va fi anuntata pe site-ul institutiei www.animmc.ro.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: