Cele mai ieftine masini pe care le poti lua cu Rabla

Data publicarii: 29-03-2010 | Auto

Cu discounturi, dar si cu cele trei vouchere, automobilele noi ajung sa se dea aproape gratis. Chevrolet Spark ajunge sa coste numai 2.940 de euro, daca scazi cele trei tichete valorice, la care se mai poate adauga o reducere si de la importatorul auto.

Dupa insuccesul de anul trecut, autoritatile au fost mai rezervate cu programul "Rabla 2010". Anul acesta, programul a inceput si cu intarziere, pentru ca Ministerul Mediului nu a reusit sa tipareasca la timp voucherele necesare derularii programului. "Rabla" 2010 a inceput la 18 februarie 2010, iar importatorii de automobile incearca sa atraga clientii cu oferte promotionale.

Astfel, cu reducerile de la comercianti, dar si cu trei vouchere in buzunar, poti sa-ti cumperi o masina nou-nouta la pret de harb fabricat acum 10-15 ani. Am incercat sa alcatuim un top al celor mai ieftine masini comercializate prin intermediul programului "Rabla" 2010, criteriul principal fiind pretul. Cea mai ieftina masina noua este Chevrolet Spark. Modelul are preturi incepand de la 2.940 de euro, cu TVA inclus.

Chevrolet Spark

Chevrolet Romania are si o recomandare, pentru un Spark - ce-i drept, ceva mai scump: 3.575 de euro. Acest model beneficiaza de o motorizare de 800 de centimetri cubi, deci si taxa de poluare este infima. Micul Chevrolet Spark are dotari precum aer conditionat, ABS, airbag la sofer, geamuri electrice fata, servodirectie, inchidere centralizata, bare de protectie in culoarea caroseriei.

Pe locul secund se afla Renault Symbol, cu preturi incepand de la 4.650 de euro cu TVA, suma obtinuta in urma scaderii contravalorii a cinci vouchere Rabla. Asta pentru ca Renault acorda, in limita stocului disponibil, contravaloarea a inca doua prime de casare, in plus fata de tichetele obtinute prin program.

Renault Symbol

Al treilea cel mai ieftin model din "Rabla" 2010 este Peugeot 107 One, care costa 4.990 de euro, cu TVA. Micul model beneficiaza de aportul unui propulsor de 1.000 de centimetri cubi, care dezvolta 68 de cai-putere. Masina mai are ABS, servodirectie, airbaguri la sofer si la pasager.

Peugeot 107 One

Dacia nu se lasa mai prejos

Dupa cum era de asteptat, Dacia nu putea sa nu faca parte din liga celor care vand modele prin "Rabla", cu preturi de masini la mana a doua. Astfel, Dacia Logan te atrage cu un pret de pornire de 4.995 de euro. Este drept, acesta este cel mai saracacios Logan, dar are garantie patru ani sau 120.000 de kilometri. Pe locul cinci in top se afla Fiat Panda, cu preturi incepand de la 5.175 de euro. Marca Chevrolet mai are un model in clasament, si anume Aveo Sedan, cu motor de 1.200 de centimetri cubi.

Masina costa 4.503 euro si are aer conditionat, geamuri electrice fata, airbag la sofer si la pasager, inchidere centralizata, radio CD cu MP3 si ABS. Un constructor de volum precum Hyundai nu putea lipsi din oferta "Rabla" 2010.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: