74% dintre romani cred ca Romania se indreapta intr-o directie gresita

Data publicarii: 30-03-2010 | Actualitate

74% dintre romani sunt de parere ca Romania se indreapta in prezent intr-o directie gresita, iar 18% cred contrariul, releva un sondaj al CCSB.

44% dintre cei chestionati sunt destul de interesati si foarte interesati de viata politica din Romania, iar 55% sunt foarte putin/deloc interesati sau destul de putin interesati, indica sondajul de opinie realizat de Compania de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB) si facut public la Palatul Parlamentului, in cadrul unei dezbateri organizate de Asociatia Pro Democratia.

Ancheta sociologica releva ca 72% dintre romani cred ca minoritatile ar trebui sa se supuna majoritatii, oricare ar fi pozitia sustinuta de majoritate, iar 20% sunt impotriva acestei idei. Aproximativ 34% dintre romani considera ca scopul Parlamentului ar trebui sa fie unul legislativ, iar un procent similar cred ca scopul acestei institutii ar trebui sa tina de binele comun.

Sondajul a fost realizat, in perioda 24 - 27 martie, pe un esantion de 1.060 de persoane. Eroarea maxima de esantionare, la un nivel de incredere de 95%, este de +/ -3,1%.

AGERPRES