Directorul general al Volksbank Cehia va conduce subsidiara din Romania

Data publicarii: 30-03-2010 | Finante-Banci

Volksbank International l-a numit in functia de presedinte al Volksbank Romania pe actualul director executiv al subsidiarei din Cehia a grupului austriac, Johann Lurf, in locul lui Gerald Schreiner, au declarat pentru Mediafax surse din piata bancara.

La 52 de ani, Lurf este presedintele executiv al Volksbank Cehia de aproape 14 ani si coordoneaza direct operatiunile de retail. El a absolvit Academia de Afaceri Wiener Neustadt si si-a inceput cariera in cadrul gruplui Raiffeisen.

Schreiner a condus Volksbank Romania din iunie 2006, dupa ce, in trecut, a ocupat timp de trei ani pozitia de vicepresedinte.

Actionarii bancii au transmis saptamana trecuta schimbarea lui Schreiner si a vicepresedintelui Herwig Burgstaller, spunand ca noua conducere a fost numita, dar va fi anuntata in perioada urmatoare. Cei doi conducatori schimbati din functii vor primi noi responsabilitati.

Totodata, Volksbank International spune ca majorarea capitalului social al bancii cu 200 de mnilioane euro, crestere programata inca din 2009 si prezentata la acea vrem de Schreiner.

Antena3