Cum iti poti tripla dobanda la depozitele bancare

Data publicarii: 30-03-2010 | Finante-Banci

Dobanzile la depozitele bancare in lei au tot scazut in acest an, iar cele mai bune oferte se invart in prezent in jurul nivelului de 9% pe an. Romanii care au riscat mai mult si au optat pentru investitiile in fonduri de actiuni au obtinut in doar trei luni un castig de 30%, adica de aproape trei ori mai mult decat dobanda anuala la depozitele bancare. Cel mai mare randament l-a avut fondul de actiuni BT Maxim, care a avut pe trei luni un "profit" de 30,03%. Principalele plasamente efectuate de administratorii fondului BT Maxim sunt actiunile celor cinci SIF-uri, ale Dafora Medias si ale Bancii Transilvania.

La randul sau, fondul Raiffeisen Romania Actiuni a asigurat un castig de 26,80%, iar fondul de actiuni BCR Expert de 21,68%. Fondul diversificat Napoca a adus clientilor un profit de 21,19%, in timp ce fondul de actiuni Active Dinamic, un randament de 20,77%.

Intre fondurile de tip monetar, care plaseaza majoritatea banii investitorilor in depozite, titluri de stat si obligatiuni, cel mai performant fond a fost Bancpost Plus, cu un randament de 16,97%. Insa acest fond este o exceptie, restul fondurilor monetare avand randamente de pana la 3%. Fondurile de obligatiuni au fost vedetele din 2009, insa in acest an cel mai bun randament l-a avut pana in prezent BRD Concerto de 3,20%.

Integral in Romania Libera