Primaria Capitalei vrea sa obtina mai multi bani din comertul stradal

Data publicarii: 01-04-2010 | Actualitate

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a dat o dispozitie prin care stabileste modul in care se vor da autorizatiile de comert stradal cu ocazia principalelor sarbatori, urmand ca solicitarile depuse pana acum de comercianti la primariile de sector sa intre in atributia Administratiei Strazilor.

Prin aceasta decizie, primaria vrea sa creasca sumele incasate la buget datorita unor sarbatori precum 1 Martie, 8 Martie, Paste, Craciun si Anul Nou.

Cererile vor fi depuse la Registratura Primariei Municipiului Bucuresti sau la Administratia Strazilor. Solicitarile inregistrate la primariile de sector vor fi redirectionate tot catre Administratia Strazilor. Aceasta institutie, impreuna cu Directia Evidenta Imobiliara si Cadastrala si Directia Urbanism si Amenajarea Teritoriului, vor identifica spatiile pentru comert stradal, vor stabili numarul acestora pentru fiecare zona si vor pregati planurile de amplasare, se mai arata in dispozitie.

Un spatiu nu va putea depasi patru metri patrati. Solicitantii ale caror cereri nu vor putea fi solutionate din cauza numarului limitat de spatii dintr-o zona vor primi un spatiu in alta parte, unde sunt mai putine cereri.

NewsIn