Topul meseriilor mincinoase

Data publicarii: 01-04-2010 | HR/Cariere

Anumite meserii au capatat o proasta reputatie din cauza unor reprezentanti care s-au remarcat in special prin "gogosi" grosolane. Ipocrizia, lipsa de profesionalism si manipularea sunt principalele criterii care i-au determinat pe romani si pe alti europeni sa-i arate cu degetul pe mincinosii de profesie.[..]

Topul meseriilor mincinoase

1 Politicienii

Sunt cei mai putin credibili atat in Romania, cat si in alte 15 tari europene. Doar 4% din romani ii mai cred pe politicieni, in timp ce 8% din europeni isi mai pun sperante in ei.

2 Vanzatorii de masini

La nivel european, ocupa locul doi in top. Romanii le acorda ceva mai multa incredere: 17% din ei considera ca vanzatorii sunt bine intentionati.

3 Fotbalistii

Se "bucura" de increderea a circa 19% din europeni. Motivele neincrederii: lipsa de profesionalism si dorinta lor de a monopoliza prima pagina a tabloidelor.

4 Liderii de sindicat

Lipsa rezultatelor si suspiciunile de "tradare" ii situeaza pe liderii de sindicat pe locul patru in topul profesiilor in care romanii nu mai au incredere.

5 Jurnalistii

Pentru 68% din romani si din europenii din alte 15 tari, breasla jurnalistilor nu mai prezinta incredere. O posibila explicatie: informatiile publicate de acestia sunt tot mai putin verificate.

6 Consilierii financiari

Doua treimi din europeni nu cred o iota din ceea ce le indruga ofiterii de credite si consilierii financiari. Cred ca sunt instruiti ca sa omita informatii.

7 Agentii de turism

Aproape 60% din europeni considera ca angajatii agentiilor de turism le vand "gogosi" atunci cand incearca sa le gaseasca cea mai buna oferta de vacanta.

8 Avocatii

Mai bine de jumatate din europenii care au participat la sondajul Reader's Digest, printre care si romani, au declarat ca profesia de avocat le inspira foarte putina incredere sau deloc.

9 Preotii

Jumatate din cei 32.163 de participanti la studiul "Branduri europene de incredere" au spus ca au foarte putina incredere spre deloc in reprezentantii Bisericii.

10 Soferii de taxi

Tarifele duble practicate si lipsa de onestitate a acestora ii determina pe cei mai multi dintre noi sa evite pe cat posibil calatoriile cu taxiul.

Integral in Adevarul