ANAF: Trei plangeri penale impotriva patronului craiovean, Adrian Mititelu

Data publicarii: 28-08-2006
Numele presedintelui Consiliului Director al Universitatii Craiova, Adrian Marin Mititelu, figureaza in trei plangeri penale inregistrate impotriva grupurilor de interese constituite pe raza judetului Dolj, se arata intr-un comunicat de presa al ANAF remis BankNews.ro. Aceste plangeri au fost inaintate de Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In documente se arata ca grupurile de interese incriminate au prejudiciat bugetul consolidat de stat cu o suma totala de 27.647.705 RON. Totodata, s-a creat un prejudiciu de 11.750.00 Euro plus 2.073.815 RON, domeniului public al statului aflat in administrarea Statiunii de Dezvoltare pomicola Dolj.

Intr-una dintre plangerile penale mentionate se arata ca Mititelu Adrian Marin a vandut in luna aprilie 2006, catre SC Cetatea Banilor SA, un teren in suprafata de 159.942,25 mp la un pret subevaluat, in suma de 61.111 Euro. Ulterior, Mititelu a incasat de la SC PIC SA suma de 2.550.000 Euro, reprezentand contravaloarea terenului vandut.

Prin nedeclararea valorii de piata a terenului vandut, Mititelu Adrian Marin s-a sustras de la plata taxelor notariale, fapta ce intra sub incidenta art. 292 privind falsul in declaratii, din Codul Penal.

Directia Generala a Finantelor Publice Dolj considera ca din grupul de interese fac parte societatile SC Pomfruct Cercetare SA, SC Rom Economic Boom SA, SC Editie Speciala SRL, Societatea pentru Reconstructia Fotbalului Craiovean SRL, SC Cetatea Banilor SA, SC Regional Media Management SRL, precum si persoanele care au condus si administrat societatile, respectiv: Mititelu Adrian Marin, Ionescu Stefan, Preoteasa Gigel, Preoteasa Nuti Claudia, Joavina Gheorghe Sorin, Mitran Sorin, Oprea Gigi Cristian si Bobocica Ion, toti domiciliati in Craiova.

A doua plangere penala este formulata impotriva lui Mititelu Adrian Marin, Preoteasa Gigel, Preoteasa (Negru) Nuti Claudia, Trandafir Fanel, Siclitaru Iulian.

Acestia au preluat, in dauna statului, terenuri in suprafata de 23,5 ha cu o valoare de piata de cca. 11.750.000 Euro, precum si alte active cu o valoare de 20.738.150 RON (cladiri, constructii speciale, plantatii pomicole pe o suprafata de 55 ha, culturi agricole pe o suprafata de 33,5 ha) toate apartinand Fermei nr.2 Cernele a Statiunii de Dezvoltare Pomicola Dolj (SDP) – Craiova.

O alta plangere penala este formulata impotriva societatilor si persoanelor fizice din grupul numit ,,Maxitec SRL", cu sediul in Craiova. In acest caz, au fost constatate acte si fapte ilegale de comert, care ar putea intruni elementele constitutive ale unei infractiuni, avand consecinta fraudarea bugetului consolidat de stat cu suma totala de 24.362.382 RON.

In document, sunt incriminate societatile SC AAGIROM SA, SC RALLYTOP SRL, SC SHOPING MARKET SRL, SC EUROPAPER SA, SC EDITIE SPECIALA DE OLTENIA SRL, precum si persoanele care le-au condus si administrat, respectiv Mititelu Adrian Marin, Ionescu Stefan, Preoteasa Gigel, Preoteasa Nuti Claudia, Joavina Gheorghe Sorin, Mitran Sorin, Oprea Gigi Cristian, Rosianu Daniel, Bobocica Ion.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: