Depozitul de Calculatoare este foarte aproape de faliment

Data publicarii: 07-04-2010 | Afaceri

Lantul de magazine Depozitul de Calculatoare, detinut de Romsoft, este urmatorul pe lista retailerilor cu probleme financiare, dupa K Tech Electronics si Flamingo, spun jucatorii din piata, aceasta fiind, in opinia lor, urmatoarea companie care poate intra in faliment.

Potrivit lui Virgil Raducanu, actionarul majoritar al Romsoft, Depozitul de Calculatoare are o sansa de scapare de 15%-20% pana in octombrie.

"Organismele mari au o capacitate de adaptare mai mica. Daca se accentueaza criza, cam noi urmam, in ordine", a declarat pentru "Financiarul" actionarul Romsoft, raspunzand la o intrebare despre eventualul faliment al companiei.

In acest moment, Depozitul de Calculatoare se afla intr-un amplu proces de reorganizare in incercarea de a limita pierderile. Compania a ajuns in acest moment la un numar de 260 de salariati de la aproximativ 720 de angajati in octombrie 2008. Procesul de restructurare a implicat si inchiderea mai multor magazine, retailerul ajungand in prezent la 62 de unitati, de la 107 in 2008, avand in plan pentru perioada urmatoare inchiderea a inca patru-cinci magazine. "Suntem necrutatori cu tot ce e pe minus. Nu sustinem pierderi pe considerente de imagine si negociem in continuare micsorari de chirii. Avem un plan de reorganizare intens", mai spune Virgil Raducanu. Compania si-a mutat acum activitatea in Parcul industrial Metav, inchiriind aici aproximativ 2.000 de metri patrati, comparativ cu cei 5.500 de metri patrati pe care ii ocupa la Sema Parc.

Integral in Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: