Trezoreria SUA face profit din banii dati in timpul crizei

Data publicarii: 07-04-2010 | Actualitate

Guvernul american a obtinut pana acum un profit de peste 10 miliarde de dolari din fondurile rambursate de bancile care au cerut sprijinul statului pentru a face fata crizei, conform unui studiu realizat de firma de consultanta SNL Financial.

Goldman Sachs si American Express au jucat un rol important in imbogatirea Trezoreriei, dupa ce au acceptat sa plateasca un pret bun pentru sprijinul financiar primit din partea institutiei. Castigurile aduse de dobanda anuala de 8,5% perceputa de autoritati asupra actiunilor preferentiale si produselor derivate de tip warrant este mai mica decat profiturile altor investitori din acest sector, cum ar fi investitia lui Warren Buffett in Goldman.

Totusi, profiturile Trezoreriei din investitiile de 250 de miliarde de dolari facute in banci, in timpul crizei, ar putea sa mai atenueze presiunile la nivel politic privind modul in care au fost cheltuiti banii americanilor pentru ajutarea unor institutii financiare precum Citigroup, Bank of America, Goldman si Morgan Stanley.

Integral in standard.money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: