Doar un roman din 1.050 isi permite vacante de lux

Data publicarii: 08-04-2010 | Turism

Piata serviciilor turistice de lux din Romania nu pare sa fi suferit de pe urma crizei. Anul trecut, aproape 20.000 de romani si-au permis vacante pentru care au platit peste 2.000 de euro de persoana. Agentiile de turism se asteapta ca in 2010 numarul celor care-si pot permite un concediu de lux sa se mentina cel putin la nivelul celui de anul trecut, cand cererea a fost stimulata de reducerea substantiala a tarifelor, pe fondul crizei.

Bani si timp sa fie, in rest orice cotlon de pe mapamond, mai mult sau mai putin uitat de lume, poate fi descoperit de romani. Cei mai avuti dintre acestia pot inchiria chiar si o insula, complet "echipata", insa pretul este pe masura: minimum un milion de euro, in Maldive.

"Mica Anglie" din Caraibe

Una dintre cele mai exclusiviste destinatii este Barbados, insula situata in estul Marii Caraibelor, la aproximativ 430 kilometri de Venezuela. Fosta colonie britanica, Barbados este marginita de peste 100 km de plaje cu nisip alb si fin, scaldate de ape de un albastru stralucitor. Iubitorilor de snorkeling si scuba diving le este recomandata coasta de vest a Barbados, cu maluri de coral, pe cand celor de snorkeling si scuba diving, coasta estica. In sud este concentrata viata de noapte a insulei Barbados, fiind considerabil mai convenabila ca pret. Nu ratati capitala Bridgetown, unde va "asteapta" statuia amiralului Nelson, Aria Istorica Garrison - cu a sa Colectie de Tunuri, magazine duty-free si malluri moderne. Nu uitati sa treceti pe langa Gradinile Bajan, cele mai frumoase din Caraibe, sau pe langa Ocean Park, un acvariu marin amenajat intr-o gradina tropicala. Cea mai buna perioada pentru a vizita Barbados este anotimpul secetos (decembrie-mai).

Rasfat pe cel mai mare vas din lume

Puteti petrece o saptamana fara griji la bordul Oasis of the Seas, cel mai mare vas de croaziera din lume, timp in care puteti vizita si o serie de insule precum Haiti, sau obiective turistice din Mexic, precum Cozumel. Cu o capacitate-record de 5.400 de pasageri la bord, cazati in cabine duble, vasul Oasis of The Seas opereaza itinerarii de sapte nopti in Caraibe, tot timpul anului, alternand Caraibele de Est cu cel de Vest. Vasul a adus in premiera pentru industria croazierelor un nou concept: sapte zone destinate oaspetilor, fiecare cu o tematica diferita, precum "Parcul central", cu vegetatie luxurianta, zona de piscine, cea de spa, Entertainment Place sau Youth Zone. O vacanta intr-un apartament duplex cu vedere panoramica pe Oasis of The Seas, pe doua nivele, balcon privat, zona pentru servit masa costa, pentru doua persoane, 10.010 euro, fiind inclus atat zborul cu avionul pana la Miami, taxele de aeroport, cazare la Miami, transferurile locale, cazare si pensiune completa, potrivit World Travel, reprezentantul in exclusivitate al Royal Caribbean International, Celebrity si Azamara Club Cruises.

Integral in Financiarul