Pana unde ajunge luxul in serviciile bancare

Data publicarii: 09-04-2010 | Finante-Banci

Cateva sute de romani se pot lauda ca detin cel mai elitist card din lume. Acesta le asigura un asistent personal dispus sa obtina aproape orice, la orice ora. Pentru romanii cu adevarat bogati achizitionarea unui card de credit poate capata nuante de neimaginat pentru clientii de rand ai bancilor.

Putin peste 100 de persoane detin in Romania cele mai elitiste instrumente de plata existente la ora actuala in lume. Este vorba despre cardul Visa Infinite, disponibil prin ING, si despre corespondentul sau, Mastercard World Signia, disponibil prin BRD, ambele lansate la finele anului trecut in Romania, discret, in cercuri foarte restranse, populate de potentiali clienti, de la mari sportivi la oameni de afaceri celebri.

Practic, cele doua instrumente de plata vin la pachet cu un operator pe post de duhul lui Alladin, care-i indeplineste clientului chiar si cea mai extravaganta dorinta. "Ceea ce deosebeste fundamental cardul World Signia de alte produse din gama premium este asa-numitul serviciu de concierge. Practic, prin acest serviciu, la orice ora din zi sau din noapte, posesorul cardului poate rezerva camere de hotel, bilete, poate comanda un buchet de flori sau o pizza sau poate chiar sa angajeze un translator in cazul in care are nevoie urgent de asa ceva", explica cei de la Mastercard. Doar 0,1% din clientii unei banci ajung sa aiba un astfel de card. Nu este vorba despre o simpla ustensila folosita de hoti, ci despre Visa Infinite, cardul superpremium disponibil in Romania doar pentru clientii de private banking ai ING. Ca si in cazul Mastercard World Signia, suma minima de care trebuie sa dispuna posesorul este de 100.000 de euro. Printre altele, ca detinator de Infinite, poti avea acces la conferinte de business cu circuit inchis si beneficiezi de un bancher personal si de asistenta juridica nonstop.

De altfel, atat produsul elitist al Mastercard, cat si cel al Visa vin la pachet cu asigurari de toate felurile, cu abonamente la clinici medicale de lux si cu un consilier juridic. Toate acestea, inclusiv apelurile la serviciul concierge, se platesc. Doar taxa de mentenanta anuala este de aproximativ 500 de euro, adica de 100 de ori mai mare decat in cazul cardurilor normale. In plus, serviciile oferite se platesc fiecare in parte. Rezervarea unui bilet la concert, poate costa pana la 20 de euro, iar un buchet de flori vine la pret aproape dublu daca este comandat prin intermediul acestui serviciu.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: