Economia Rusiei ar putea creste cu 8,3% in trimestrul al doilea

Data publicarii: 12-04-2010 | International

Economia Rusiei ar putea inregistra o crestere anuala de 8,3% in al doilea trimestru, peste estimarile anterioare, sustinuta de cererea interna si de preturile mai mari la aluminiu, arata un raport intocmit de Renaissance Capital, citat de Bloomberg.

Banca de investitii si-a revizuit estimarea anteriora, de 7,9%, dupa ce cresterea salariilor, ameliorarea serviciilor de retail si scaderea somajului, precum si scumpirea aluminiului si cresterea excedentului comercial au sustinut economia. Potrivit Renaissance Capital, economia Rusiei a crescut probabil cu 7,5% in primul trimestru.

"La imbunatatirea perspectivelor au contribuit cel mai mult factorii care au indicat o revenire a cererii interne", a declarat Alexei Moiseev, senior economist in cadrul Renaissance Capital.

Economia Rusiei ar putea creste cu pana la 4,5% in acest an, potrivit ministrului adjunct al economiei, Andrei Klepaci. Increderea consumatorilor a crescut in primul trimestru, dupa ce rata somajului a scazut in februarie pentru prima oara dupa patru luni, la 8,6%.

De asemenea, salariul mediu a crescut cu 2,9% in ultima luna in termeni reali, ceea ce a sustinut vanzarile cu amanuntul.

Anul trecut, economia rusa s-a comprimat cu 7,9%, cea mai slaba evolutie de la criza financiara din 1998, potrivit presedintelui Dmitri Medvedev.

NewsIn