Casa de vacanta in Grecia, cu 20.000 de euro

Data publicarii: 13-04-2010 | Imobiliare

Pe fondul unei situatii economice dificile in Grecia, preturile proprietatilor de aici au scazut destul de mult, fie ca vorbim de segmentul de lux sau de cel "low budget".

Cu putin noroc si cu ajutorul unui consultant imobiliar local puteti gasi o proprietate in orasul grecesc Kalamata chiar si la 18.000 de euro, ideala pentru petrecerea vacantei sau inchiriere. Localitatea este pozitionata chiar pe malul Marii Mediterane, in sudul Greciei. Studioul despre care vorbim are 30 de metri patrati, baie si bucatarie si este situat intr-un bloc nou, cu loc de parcare si aflat la doar cativa zeci de metri de centrul orasului.

Pe de alta parte, pentru iubitorii peisajelor insulare si ai istoriei antice, Creta este unul din locurile ideale. Aici, pentru un apartament de 56 de metri patrati, cu un dormitor, living, baie si bucatarie, veti plati 100.000 de euro. Proprietatea, localizata in apropierea anticului oras Chania, beneficiaza si de un discount de 10% in cazul in care clientul achita cash, integral.

Oferte exista si in Atena si nu putine. Spre exemplu, pentru un apartament cu doua camere, aflat intr-o cladire noua, situata in central orasului, mobilat si utilat, clientul va plati 95.000 de euro, un pret cu 25% mai mic fata de cel cerut de dezvoltator in luna ianuarie. Acestei reduceri i se mai adauga si un discount de 5% in cazul achizitiei prin plata cash.

Chilipiruri pentru investitorii straini

Si pentru cei care doresc sa achizitioneze terenuri fie in vederea construirii unei case de vacanta, fie a unui mini-complex de vile destinate inchirierii, oferte sunt destule. Spre exemplu, in zona Istiea Edipsos, aproape de plaja, o parcela de teren de 2.258 de metri patrati are un pret de vanzare de 70.000 de euro, respectiv aproximativ 31 de euro pe metru patrat. "Preturile au scazut mult, iar in unele zone ale Greciei chiar si cu 70% fata de anii 2004-2007. In plus, majoritatea proprietarilor sunt dipusi sa mai negocieze", spune Kostas Psirisis, agent imobiliar din Istiea.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: