Cunoasterea unei limbi straine - un atu care costa

Data publicarii: 15-04-2010 | HR/Cariere

Vreti sa invatati o limba straina sau sa vorbiti engleza ca un nativ? O multime de scoli si centre de limbi straine organizeaza cursuri la preturi pentru toate buzunarele. De obicei, cele mai cerute cursuri - de limba engleza, germana, franceza, italiana si spaniola - se predau pe tot parcursul anului, fara intrerupere, in grupuri organizate. Pentru limbile exotice - japoneza, chineza, vietnameza, araba, finlandeza etc. se organizeaza cursuri individuale sau in grupuri mici.

Preturile difera in functie de notorietatea scolii, numarul de sedinte sau chiar de ora si ziua din saptamana cand sunt programate cursurile.

Spre exemplu, daca vrei sa inveti engleza la un centru de limbi straine cu notorietate si experienta in domeniu trebuie sa platesti 570 de lei pe modul. Modulul standard se desfasoara pe o perioada de doua luni, doua sedinte pe saptamana a cate doua ore, modul de 32 ore, dimineata (8 - 10, 10 - 12) sau dupa-amiaza (16.30 -18.30, 18.30 - 20.30).

Daca in timpul saptamanii esti prins la munca, platesti ceva mai mult si poti face cursurile in week-end. Modulul de week-end are doar 24 de ore si se desfasoara pe o perioada de doua luni, o sedinta 3 ore pe saptamana.

Se poate alege un curs standard sau un limbaj specializat - business, bancar, tehnic, medical, etc. Cei care vor certificate internationale (Cambrige, Toefl, Ielts) pot alege un curs de pregatire special.

La cerere, se pot organiza si cursuri individuale sau in grupuri mici, cu ritm propriu si programa proprie.

Daca doriti sa invatati o limba exotica sau mai putin vorbita, trebuie sa platiti ceva mai mult. Pentru limbile araba, chineza, japoneaza, coreeana, catalana, finlandeza, ebraica, hindi se organizeaza doar cursuri individuale.

Pretul este de 92 de lei pe ora (fara TVA), iar cursantul este obligat sa incheie un contract pentru minimum 32 de ore.

Cursuri individuale

Sunt si scoli care s-au orientat catre clientii care nu au prea mult timp liber la dispozitie si organizeaza cursuri individuale. Astfel, cursantul poate alege orele si zilele de desfasurare a cursurilor sau ritmul de predare.

Cursurile individuale sunt organizate in module de 36 ore (a 60 de minute fiecare). Predarea presupune intre una si cinci sedinte saptamanale a cate 90 sau 120 minute fiecare. Pretul este de 2448 de lei pe modul.

Cursurile pentru limbile rare sunt ceva mai scumpe. Spre exemplu, un modul pentru invatarea ebraicei costa 2772 lei, pentru stapanirea limbii fiind necesare sase module.
Scoala organizeaza cursuri si pentru companii, iar elevii, studentii si somerii beneficiaza de o reducere de 30 de lei.

Integral in Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: