Cine isi construieste Prima casa plateste costurile suplimentare devizului estimativ

Data publicarii: 20-04-2010 | Imobiliare

Beneficiarul individual care isi construieste locuinta, cu credit bancar garantat de stat prin 'Prima casa', trebuie sa asigure, din surse proprii, eventuale costuri suplimentare fata de cele din devizul estimativ, potrivit noilor norme de aplicare a programului, adoptate printr-o hotarare de Guvern publicata luni in Monitorul Oficial.

De asemenea, aplicantul este obligat sa constituie un depozit colateral pentru garantarea dobanzii, in valoarea a trei rate de dobanda, potrivit conditiilor instituite de noua HG.

O alta obligatie a beneficiarului garantiilor de stat pentru constructia individuala a unei case este de a prezenta bancii care ii ofera imprumutul 'dovada constituirii unei garantii de buna executie de 10% din valoarea totala a devizului estimativ de lucrari, sub forma unei scrisori de garantie bancara de buna executie'.

In cazul beneficiarilor care se asociaza in numar de cel putin sapte persoane pentru a-si construi un imobil prin 'Prima casa', hotararea de Guvern prevede, printre altele, obligatia de a nu cesiona drepturile de construire si de a nu instraina terenul sau locuinta construita prin program in primii cinci ani de la instituirea ipotecii legale.

Potrivit hotararii, in programul 'Prima casa' pot fi incluse si locuintele ANL aflate in constructie.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: