Ce banci iti dau cel mai ieftin credit pentru o masina noua

Data publicarii: 21-04-2010 | Finante-Banci

Daca nu aveti toti banii necesari achizitionarii unui autoturism nou si doriti sa beneficiati si de cele trei tichete prin programul "Rabla", puteti apela la un imprumut auto.

Acum, ca programul "Rabla" este in plina derulare, cei care doresc un credit auto pot apela doar la cateva banci care mai practica acest tip de imprumut. Ideal pentru achizitionarea unei masini noi, pe langa cele trei tichete si un avans de minim 1.000 de euro, in cazul in care nu aveti toti banii pentru o plata integrala, este creditul auto.

Aveti mare grija pentru ca exista oficiali bancari care incearca sa va indrume spre un imprumut de nevoi personale. In primul rand, rata pentru un credit auto este cu cel putin 10 euro mai mica decat pentru unul de nevoi personale, astfel ca pe durata derularii creditului puteti economisi cel putin 600 de euro, aproape o taxa integrala pe un an pentru CASCO.

Bancile mici sau medii din piata locala au printre cele mai avantajoase rate pentru un astfel de imprumut. Ele pornesc de la 100 de euro rata lunara si ajung undeva aproape de 130 de euro daca vreti sa accesati creditul de la unul dintre marii finantatori. MKB Romexterra este creditorul care are cea mai mica rata, putin peste 100 de euro, in timp ce Banca Transilvania va cere o rata de 105 euro pe luna pentru un credit de 5.000 de euro, rambursat intr-o perioada de 60 de luni.

Potrivit Conso.ro, printre cele mai mari rate le au banci precum BRD sau BCR. Astfel, in functie de creditorul pe care l-ati ales pentru finantarea noii masini, pana la finalizarea contractului veti avea de rambursat intre 6.200 si aproape 8.000 de euro.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: