De ce refuza bancile cardul la ghiseu

Data publicarii: 21-04-2010 | Finante-Banci

Desi se plang de faptul ca romanii nu folosesc cardul pentru plati directe, aproape toate bancile locale omit sa-si instaleze POS-uri la propriile casierii. "Noi nu suntem supermarket." Acesta a fost raspunsul unui consultant al Emporiki Bank intrebat de reporterul RL daca banca pe care o reprezinta ofera posibilitatea de a plati ratele prin intermediul cardului bancar.

De altfel, majoritatea celor 39 de banci locale adopta aceeasi politica atunci cand vine vorba despre aceasta modalitate de plata. Doar patru banci, dintre care una doar in jumatate din sucursale, ofera posibilitatea ca propriii clienti sa achite ratele la credit prin intermediul cardului. Restul bancilor chestionate de RL se declara de-a dreptul uimite de o ase-menea soli-citare  "nastrusnica".

Strategia CEC: POS-ul este bancomat

Raiffeisen Bank, Credit Europe Bank, Piraeus Bank si, partial, CEC Bank sunt singurele banci unde poti achita rata cu ajutorul cardului chiar daca acesta este emis de o alta institutie de credit. De ce ofera aceasta posibilitate? "Pentru ca este un lucru normal. Este o practica peste tot in Europa", dupa cum explica cei de la Raiffeisen. Daca primele trei banci enumerate mai sus nu percep nici un comision pentru plata cu cardul, a patra (CEC Bank) ne informeaza ca solicita un comision suplimentar "pentru ca plata este considerata practic o retragere de numerar de la bancomat". In rest, costurile sunt zero, in conditiile in care majoritatea bancilor au comision zero pentru platile directe, indiferent unde este instalat cititorul de card.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: