Aflati la ce preturi se vand casele executate silit

Data publicarii: 22-04-2010 | Imobiliare

Doar pentru aprilie si mai au fost anuntate mai mult de 600 de licitatii pentru vanzarea de locuinte executate silit. Bancile scot la vanzare din ce in ce mai multe locuinte ale clientilor care nu au mai putut achita ratele. Numarul licitatiilor a ajuns deja la 900, insa acestea au, deocamdata, doar o valoare simbolica, in conditiile in care bancile nu reusesc sa vanda imobilele nici macar la a doua strigare, atunci cand, prin lege, sunt obligate sa porneasca licitatia de la un pret cu 25% mai mic decat cel cerut initial.

"In general, pretul initial de vanzare a bunurilor este cu cel putin 10% sub media pietei. In fazele urmatoare, suntem obligati prin lege sa reducem cu 25% pretul la a doua licitatie, apoi sa acceptam cel mai bun pret oferit la a treia licitatie. Cu toate acestea, avem mari dificultati in vanzarea bunurilor, mai ales in provincie. Cred ca toti asteapta ca preturile sa mai scada. Deocamdata, un pret mediu pe care il obtinem ar fi undeva intre 50 si 60% din valoarea initiala a bunului", spune un executor bancar.

De mentionat ca nici 10% din imobilele scoase la licitatie nu se vand la prima strigare. Raiffeisen Bank si BCR detin recordul in privinta numarului de licitatii pe care intentioneaza sa le organizeze in luna mai.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: