Bancnota de 100 de dolari va avea un nou design

Data publicarii: 22-04-2010 | International

Guvernul SUA a prezentat, miercuri, noul design al bancnotei de 100 de dolari, care contine o serie de tehnologii avansate pentru combaterea contrafacerii, informeaza un comunicat de presa al Ambasadei SUA.

'Atunci cand noua bancnota de 100 de dolari va intra in circulatie, la data de 10 februarie 2011, vechile bancnote deja in circulatie vor ramane legale', a precizat presedintele Rezervei Federale, Ben S. Bernanke. 'Utilizatorii valutei americane trebuie sa stie ca nu vor trebui sa-si schimbe vechile bancnote de 100 de dolari atunci cand cele noi vor intra in circulatie', a adaugat Bernanke.

Desi mai putin de 1/100 dintr-un procent din valoarea tuturor bancnotelor americane in circulatie sunt falsificate, bancnota de 100 de dolari este cea mai raspandita si cea mai des contrafacuta din afara SUA.

Noul design al bancnotei de 100 de dolari pastreaza trei elemente de securitate de la vechiul design: portretul lui Benjamin Franklin, firul de siguranta si numarul 100 care isi schimba culoarea. In plus, noul design are o banda de siguranta 3D pe care cifra '100' inscriptionata 'se misca' in functie de pozitia in care tii bancnota.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: