Giulietta, noul mascul Alfa din clasa compacta

Data publicarii: 23-04-2010 | Auto

Alfa Romeo a inlocuit decrepitul 147 cu Giulietta, un model care, in ciuda numelui si infatisarii gratioase, este pregatit sa isi asume rolul dominant in segment.

Competitia in clasa compacta este atat de dura incat, pentru producatori, lansarea unui model reusit nu mai reprezinta o garantie a succesului.

Clientii de segment C sunt rasfatati cu o serie de autoturisme senzationale si polivalente, de la liderul istoric Volkswagen Golf, pana la cel mai recent lansat, Opel Astra. Tot sus, dar din motive care tin strict de dinamica impresionanta, stau mandre Ford Focus si Mazda3.

Nu trebuie uitat nici surprinzatorul Kia cee'd (primul model sud-coreean cu cinci stele la testul de siguranta Euro NCAP si intaiul automobil comercializat in Europa cu o garantie de sapte ani), dar nici crossoverul Qashqai, propunerea indrazneata si vizionara a constructorului Nissan.

Fara a face parte din elita clasei compacte, Fiat Bravo, Honda Civic, Subaru Impreza sau Renault Megane ofera, la randul lor si fiecare in parte, stil, utilitate, siguranta de top si, punctual, preturi de achizitie mai multe decat prietenoase.

In acest tablou ticsit cu vedete incontestabile flancate de rivali destoinici, Alfa Romeo - marca italiana care isi aniverseaza anul acesta centenarul - nu mai exista (desi era prezenta) de o buna bucata de vreme.

Si asta pentru ca reprezentatul sau, venerabilul model 147, a fost lasat "in viata" cu cinci ani mai mult decat ar fi fost rezonabil. Evident, chiar si unei masini reusite in 2000 - la momentul lansarii - i-a fost imposibil sa tina pasul cu lupii tineri, veniti pe lume dupa 2008.

Totul s-a schimbat insa in aceasta primavara. Odata cu aparitia noului compact Alfa Romeo Giulietta. In ciuda numelui si a infatisarii gratioase, modelul italian este pregatit sa isi asume rolul dominant in segment. Am avut oportunitatea de a constat acest lucru zilele trecute, cu ocazia drive-testului international organizat pe circuitul Fiat de la Balocco si in imprejurimile acestuia.

Integral in Evenimentul Zilei