Proprietarul mall-ului din Cotroceni isi trimite chiriasii in insolventa

Data publicarii: 27-04-2010 | Afaceri

La nici un an de la deschiderea mallului, proprietarul AFI Palace Cotroceni se confrunta cu primele probleme in raport cu retailerii care platesc chirie. O interpretare gresita data contractului de inchiriere a dus la trimiterea in tribunal, cu cerere de insolventa, a unuia dintre chiriasi.

Compania ETP Trading, controlata de omul de afaceri Razvan Petrovici, de al carui nume se leaga inchiderea celor 14 supermarketuri Univers'all si care detine franciza pentru comercializarea articolelor de imbracaminte si incaltaminte Celio, Etam si Minelli, se pare ca are probleme cu administratorii centrului comercial AFI Palace Cotroceni. Proprietarii mallului au initiat lunea trecuta, la Tribunalul Bucuresti, procedura de insolventa a firmei ETP Trading, iar termenul de judecata este stabilit pentru data de 30 noiembrie 2010.

Contactati de money.ro, reprezentantii firmei ETP Trading au declarat ca nu exista o problema a datoriilor, ci este vorba de o interpretare diferita a ambelor parti in ceea ce priveste contractul de inchiriere. "Litigiul dintre AFI Cotroceni Park si compania ce detine brandurile Etam si Celio are la baza interpretarea diferita pe care proprietarul spatiilor comerciale o da contractului de inchiriere pentru magazinele unde se comercializeaza cele doua branduri. Avem speranta ca litigiul cu AFI Cotroceni Park va fi rezolvat pe cale amiabila si ca prevederile contractului de inchiriere vor fi respectate de catre proprietarul spatiilor comerciale" este raspunsul ETP Trading la actionarea in judecata de catre proprietarii mall-ului.

De cealalta parte, reprezentantii AFI au precizat sec ca "detaliile cu privire la contractele semnate cu ETP Trading nu pot fi facute publice, acestea fiind supuse clauzei de confidentialitate dintre parti".

Compania lui Ravan Petrovici, are inchiriate, in cadrul centrului comercial, doua spatii pentru magazinele Celio si Etam, dar mai detine si alte magazine in cadrul celorlalte malluri din Bucuresti. Potrivit Ministerului de Finante, ETP Trading a avut in 2008 o cifra de afaceri neta de 21,2 milioane de lei, in crestere fata vanzarile inregistrata in 2007, de 14,4 milioane de lei.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: