Dacia si BCR, printre marcile care au castigat increderea romanilor

Data publicarii: 28-04-2010 | Actualitate

Cel mai important studiu de piata realizat asupra consumatorului din Europa arata ca, la categoria automobile, Dacia a trecut pe primul loc in topul increderii romanilor, loc ocupat anul trecut de Mercedes - Benz.

Studiul, realizat de Reader's Digest pentru al zecelea an, isi propune sa identifice si sa premieze marcile care au reusit sa castige increderea europenilor in acest an. Rezultatele "Trusted Brands" din Romania au evidentiat schimbari la nivel de perceptie si incredere fata de anii precedenti.

La categoriile banca, automobile, camera foto sau companie de asigurari s-au schimbat liderii, in timp ce la alte categorii - electrocasnice, benzinarii, cosmetice - ocupantii locului intai si-au intarit pozitia prin procente mai mari, comparativ cu anii trecuti. Una dintre marile surprize ale studiului din acest an a fost revenirea in forta a unor branduri romanesti.

Trusted Brands 2010 s-a desfasurat concomitent in 16 tari europene, printre care si Romania, respondentii avand la dispozitie pentru a alege 20 de categorii de branduri comune celor 16 tari si maximum 18 categorii locale. Romania a inregistrat cea mai mare rata de raspuns la nivel european, dupa Finlanda - 14,1%.

Intre marcile care au castigat increderea romanilor se afla: Dacia, Dell, Nokia, Vodafone, Canon, Paralela 45, BCR, Visa, Asirom, RCS & RDS, Petrom, Eurovita, Nurofen, Algocalmin, Head & Shoulders, Nivea, Ariel, Nestle. La categoriile locale, marcile care au castigat au fost Vel Pitar, Ceresit, Cris-Tim, Fuchs, Borsec, Medlife, Walmark, Danone, Carrefour, etc.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: