Dezvoltatorii imobiliari au renuntat la cadouri

Data publicarii: 28-04-2010 | Imobiliare

Autoturismele, biletele la opera si alte promotii oferite la achizitia unei case noi au fost inlocuite cu reducerile de pret. Au mai ramas bonusurile de mobilier.

Dezvoltatorii imobiliari au redus substantial bonusurile pentru achi zitia de apartamente si sustin ca preturile au ajuns deja la limita profitabilitatii.

Daca anii trecuti locuintele erau insotite de o serie de produse, de la mobila si obiecte sanitare, la electrocasnice si chiar automobile, anul acesta comerciantii pun mai mult accent pe reducerile de pret.

Specialistii in vanzari spun ca bonusurile oferite oricum nu-i atrageau pe clienti, care fac eforturi financiare pentru a-si achizitiona locuinta in aceasta perioada. Astfel, cea mai buna metoda de vanzare este concentrarea asupra pretului final.

Promotiile excentrice aduc faima proiectelor

Masini, televizoare sau sisteme de aer conditionat - promotiile nastrusnice promovate intens lunile trecute de comercianti au inceput sa dispara de pe piata. Multi dintre cei care au avut astfel de pachete au renuntat astazi la ele.

"Am avut cele mai interesante promotii de-a lungul timpului: masini de lux, abonamente VIP la Opera sau la sala de fitness etc. Am descoperit, pe propria piele, ca acestea sunt bune doar ca strategie de marketing si ca nu fac decat sa faca proiectul cat mai cunoscut", spun reprezentantii complexului Lotus Cismigiu.

In prezent ei se axeaza pe reducerile de pret. "Pentru ca nu mai avem nevoie de acest lucru si vrem doar sa vindem apartamentele ramase, am respectat dorintele clientilor si avem, la fie care cateva luni, un alt apartament la promotie. In aceasta luna, un apartament cu doua camere este redus de la 170.000 de euro la 147.000 de euro", spun acestia.

Tot pe reduceri mizeaza si Brancusi Residence, din Capitala, dar si Colina Florilor, din Sinaia. Agentii imobiliari spun ca bonusurile nu prea au avut succes la public. "Nu au mers. Masina constituie un alt tip de nevoie, fata de casa. Cel mai important criteriu de achizitie, in acest moment, este pretul", spune Ionut Balau, managing partner Coldwell Banker.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: