Sindromul stresului informatic, identificat in urma unui studiu

Data publicarii: 29-04-2010 | IT&C

Calculatorul poneste exasperant de lent? Te confrunti des cu pene de curent? Ai nevoie aproape in fiecare zi de un informatician? Daca raspunsurile la aceste intrebari sunt afirmative, aveti mare grija! S-ar putea sa suferiti de sindromul stresului informatic.

Potrivit unui studiu realizat de Chief Marketing Officer Council (CMOC) si preluat de AFP, printre cauzele sindromului stresului informatic se numara "computerele si dispozitivele complicate si frustrante, penele de curent, virusii si asteptarile lungi pentru rezolvarea acestor probleme".

"Actualii consumatori de continuturi digitale sunt din ce in ce mai enervati de problemele tehnologice din viata lor de zi cu zi", se arata in studiul realizat cu ajutorul a 1.000 de persoane din America de Nord.

Aproximativ 94% dintre participantii la studiu au declarat ca trebuie sa foloseasca zilnic laptopurile si computerele. "Computerele au devenit atat de importante incat s-au transformat in probleme cu doua taisuri", sustine Murray Feingold. "Cand functioneaza bine, computerele sunt formidabile. Dar cand ceva nu merge bine, intram imediat in panica si asta numesc eu sindromul stresului informatic", a adaugat Feingold.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: