Cat ne costa sa citim electronic?

Data publicarii: 04-05-2010 | IT&C

Dincolo de pretul eBook Reader-ului, va trebui sa scoateti si alti bani din buzunar: pentru carti, ziare, reviste si, uneori, chiar pentru conexiunea la internet. Kindle Store, magazinul cu carti electronice ale Amazon.com, are in momentul de fata peste 500.000 de titluri - beletristica, dar si din diverse domenii de specialitate, si ofera si acces la anumite ziare si reviste. Utilizatorii din Romania pot comanda aproape 90% din carti, insa la capitolul reviste lucrurile nu stau tocmai asa. In momentul de fata unele titluri (cu precadere cele americane) nu sunt disponibile decat utilizatorilor din tara de origine a publicatiei.

Una dintre cele mai mari probleme pentru un detinator de eReader este pretul cartilor. Daca Amazon vindea anul trecut, prin Kindle Store, carti la un pret standard cuprins intre 7,99 si 9,99 dolari, pana la sfarsitul acestui an aceste preturi se vor gasi doar in categoria "reduceri". Majoritatea editurilor fac presiuni asupra Amazon pentru a mari pretul cartilor electronice de frica scaderii vanzarilor in cazul editiilor tiparite. Cel mai probabil, Amazon va da curs cererilor editurilor, in conditiile in care, prin aplicatia eBooks disponibila pe iPad si pe iPhone 3GS, cartile se vand la preturi cuprinse intre 12,99 si 14,99 dolari (de cele mai multe ori acesta este si pretul de vanzare a editiilor "paperback" in librarii).

Analistii americani sunt totusi de parere ca Amazon va incerca sa faca tot felul de intelegeri cu editurile pentru a putea pastra pretul cartilor la nivelul maxim de 9,99 dolari. Pana una-alta, aplicatia Kindle Store este accesibila si de pe iPhone, si de pe iPad, in ciuda faptului ca Apple incearca sa vanda cat mai multe volume prin propria aplicatie eBooks.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: