BMW si Ferrari, marcile preferate de barbatii tineri de succes

Data publicarii: 05-05-2010 | Auto

Brandurile auto preferate de tinerii barbati de afaceri de succes (25-30 de ani) sunt BMW si Ferrari. Acesta este rezultatul unui studiu american realizat de compania newyorkeza L2 cu ajutorul a 450 de barbati si femei cu venituri ridicate si foarte ridicate care fac parte din asa-numita "Generatie Y" (nascuti intre 1982 si 1995). Pentru a intari gradul de reprezentare al studiului, in sondaj au intrat barbati si femei din 45 de tari ale lumii, rezultatele putand fi astfel considerate globale.

Conform organizatorilor acestui studiu, rezultatele reprezinta cel mai bun indicator al viitorului brandurilor premium, in conditiile in care este foarte putin probabil ca oamenii de afaceri deja maturi sa-si schimbe radical gusturile in decursul urmatorilor 20-30 de ani.

"Studiul realizat asupra Generatiei Y este un fel de bila din cristal care prezice viitorul pe termen lung al brandurilor. La fel cum reprezentantii Generatiei X (n.r. generatia precedenta, 30-50 de ani) au dictat regulile sectorului de lux in ultimii 20 ed ani, brandurile care rezoneaza cu Generatia Y vor fi noile simboluri ale prestigiului mondial. Puterea de cumparare a Generatiei Y o va depsi pe cea a Generatiei X pana in 2017", sustine Scott Galloway, profesor de marketing si unul dintre coordonatorii acestui studiu.

Defalcate pe sexe, rezultatele studiului arata ca barbatii sunt extrem de atrasi de brandurile auto (sapte din primele zece pozitii ale preferintelor acestora sunt marci de masini), in timp ce femeile iubesc mai mult brandurile lifestyle si de bijuterii, singurele branduri din industria auto prezente in topul preferintelor acestora fiind BMW, Mercedes si Audi.


PREFERINTELE BARBATILOR

PREFERINTELE FEMEILOR

1 BMW CHANEL
2 FERRARI
RITZ-CARLTON
3 PORSCHE FOUR SEASONS
4 LAMBORGHINI
MARC JACOBS
5 AUDI
CARTIER
6 ASTON MARTIN
BMW
7 FOUR SEASONS
MERCEDES-BENZ
8 MERCEDES-BENZ
W HOTELS
9 RALPH LAUREN
PRADA
10 RITZ-CARLTON
AUDI

Canadian Driver via Automarket

Ultimele stiri pe BankNews.ro: